Overslaan en ga direct naar de inhoud

2022

Duurzaam Cambuurstadion heeft veel te bieden

Het nieuwe stadion van SC Cambuur wordt het meest duurzame en eerste energie-neutrale voetbalstadion van Nederland. Het stadion in een vernieuwd WTC-gebied zal een combinatie van voetbal, onderwijs, schaatsen, zorg en welzijn, kantoren, horeca, vrije tijd en winkels bieden.

Lees meer

2021

Ondernemers kunnen adverteren op ledbord

In mei 2021 heeft de vereniging een ledbord laten plaatsen op de Johannes Brandsmaweg. Alle ondernemers van De Zwette, maar ook instellingen of ondernemers in de rest van gemeente Leeuwarden kunnen hierop adverteren.

Lees meer

2019

De Zwette, circulair en duurzaam in 2035

De ambitie van De Zwette is om in 2035 een circulair een duurzaam bedrijventerrein te zijn. Op 21 november in 2019 zijn de werkgroepen met daarin diverse gemotiveerde ondernemers gestart met de thema’s: Energie, Materialen, Mobiliteit en Groen.

Lees meer

2017

Wad’n brug bij ROC Friese Poort biedt veilige verbinding

Voor voetgangers was een veilige looproute gewenst tussen het terrein van ROC Friese Poort en de bushalte aan de Anne Wadmanwei. Techniek studenten ontwierpen en construeerden de voetgangersbrug Wad’n Brug. De Zwette werkte mee aan deze oplossing.

Lees meer

2016

Westelijke invalsweg uitgebreid - fase 2

In de tweede helft van 2016 is de westelijk invalsweg uitgebreid om ook het westelijke deel van de binnenstad beter bereikbaar te maken. In het najaar van 2016 een rotonde aangelegd ter hoogte van de splitsing Snekertrekweg/Marshallweg.

Lees meer

2016

Groene picknickplaats met bankje voor fietsers

Nadat de westelijk invalsweg gereed was creëerden studenten van het Nordwin College van een picknickplaats voor fietsers op de hoek van de Fahrenheitweg. Naast een bankje, grasveldje, een appelboom en bloemen vind je er ook een fietsroutekaart.

Lees meer

2014

Nieuwe ANWB-borden wijzen de weg naar De Zwette

Bezoekers van De Zwette worden door vernieuwde ANWB-bewegwijzering naar de juiste bestemming geleid. Om en op het bedrijventerrein is elke afslag voorzien van de aanduiding De Zwette met daarbij het betreffende cijfer I t/m VI waar van toepassing.

Lees meer

2013

Street Art op De Zwette

Graffiti artists Duco de Boer, Klaas Lageweg, Lj van Tuinen en Harke Boersma kregen in augustus 2013 van de bedrijvenvereniging de opdracht om vier transformatorkasten te verfraaien. De afbeeldingen verwijzen naar het verleden of gebeurtenissen in het gebied.

Lees meer

2012

Promotiecampagne voor De Zwette bedrijven en winkelpark

Om het gebied beter te profileren en te promoten werd op 9 februari 2012 besloten om de naam te wijzigen naar: De Zwette bedrijven en winkelpark. 19 maart was de start van een intensieve campagne voor een jaar. De vereniging communiceert naar ondernemers en publiek via de website, Facebook, LinkedIn, nieuwsbrieven en de Zwettekrant.

Lees meer

2012

De Zwette beter bereikbaar door De Haak en westelijke invalsweg – fase 1

Om Leeuwarden aan de westzijde beter bereikbaar te maken wordt de Haak om Leeuwarden aangelegd die de A31 met de A32 verbindt. De aanleg van de westelijke invalsweg verbindt de Haak om Leeuwarden met de stadsring.

Lees meer

2010

Oprichting werkgroep Veiligheid

In 2010 is de werkgroep Veiligheid opgericht. Binnen deze werkgroep hebben zowel de parkmanager als vier ondernemers zitting genomen.

Lees meer

2010

Websitepresentatie voor elk bedrijf op De Zwette

Voor elk bedrijf dat zich vestigt op De Zwette verzorgt de bedrijvenvereniging een bedrijfsvermelding en korte presentatie op de website dezwette.nl met een link naar het betreffende bedrijf om andere ondernemers en consumenten hiermee te informeren.

Lees meer

2009

Parkmanager ondersteunt ondernemers

Lex Vergnes is per 1 april door het bestuur van De Zwette aangesteld als parkmanager en verzorgt de communicatie naar de ondernemers en attendeert hen op bijeenkomsten, ontwikkelingen, subsidies en samenwerkingskansen. Eigenlijk alles wat interessant kan zijn voor een ondernemer.

Lees meer

2008

Leeuwarder Ondernemers Fonds (LOF) ondersteunt culturele activiteiten

Ondernemers hebben LOF opgericht om gezamenlijk te profiteren van activiteiten in de stad. Om dit te bekostigen werd de opslag op het OZB-tarief verhoogt voor de categorie niet-woningen. Sinds 1 januari 2009 is jaarlijks 5.5% van de opbrengst beschikbaar voor bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht en het Fries Straatfestival.

Lees meer

2006

Revitalisering bedrijventerrein

Eind jaren negentig van de vorige eeuw lag het bedrijvenpark er verpauperd bij. Er moest iets gebeuren en de mouwen werden opgestroopt. De Bedrijvenvereniging zette alles op alles om het gebied weer een frisse aanblik te geven.

Lees meer

1994

Het Veronicaschip

Wie kent het niet, het Veronicaschip. Vanaf 21 oktober 1994 tot 2001 lag dit bijzondere schip afgemeerd aan de kade bij het FEC nabij de Hermesbrug als partyschip. Ondernemers in de buurt waren vooraf bang voor overlast die de feestgangers met zich mee zouden brengen. De Bedrijvenvereniging trachtte daarom de komst van het Veronicaschip te stoppen en ging met de gemeente in gesprek.

Lees meer

1991

Historie van De Zwette

De Bedrijvenvereniging van De Zwette bestaat al sinds 1991 en heeft sindsdien enkele naamsveranderingen ondergaan. De vereniging is actief op verschillende fronten en telt anno 2022 165 leden. Hierbij een korte terugblik.

Lees meer

Word lid van de Zwette

Voor alle bedrijven en winkels die zijn gevestigd op De Zwette

Op De Zwette gebeurt het

Cookie melding

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.