Overslaan en ga direct naar de inhoud

Oprichting werkgroep Veiligheid

In 2010 is de werkgroep Veiligheid opgericht. Binnen deze werkgroep hebben zowel de parkmanager als vier ondernemers zitting genomen.

Er werd indertijd besloten om het certificaat keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen te behalen. Daartoe is op 14 november 2012 een convenant gesloten met de gemeente Leeuwarden, de politie en brandweer, Bedrijvenvereniging De Zwette en RPC Fryslân. De werkgroep is daarmee uitgebreid en minimaal vier maal per jaar wordt de actuele situatie besproken. Er wordt gekeken naar aandachts- en verbeterpunten en ook preventief wordt er voorlichting gegeven.

Er worden enquêtes gehouden onder de bedrijven over hoe zij de veiligheid beleven. Twee maal per jaar is er een zogeheten schouwronde en ondernemers ontvangen vele tips. Daarnaast krijgen de bedrijven jaarlijks een calamiteitenkaart met belangrijke  telefoonnummers en de locatie van AED-apparaten in het gebied. Er zijn partijen bij elkaar gebracht om onveilige situaties op te lossen en er is een Whats-appgroep in het leven geroepen. Hierin worden verdachte situaties gemeld.

Via de nieuwsbrief worden met regelmaat resultaten, tips en wetenswaardigheden gedeeld. De grote brand in een kringloophal aan de Lorentzkade in januari 2015 is bijvoorbeeld later met de buurt en de werkgroep geëvalueerd. Bij onveilige situaties kan er snel worden ingegrepen omdat de lijntjes kort zijn. Zo kent de wijkagent vele ondernemers en is hij lid van de werkgroep. Dit alles om de veiligheid op De Zwette te behouden en te vergroten.

Word lid van de Zwette

Voor alle bedrijven en winkels die zijn gevestigd op De Zwette

Op De Zwette gebeurt het

Cookie melding

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.