Overslaan en ga direct naar de inhoud

Revitalisering bedrijventerrein

Eind jaren negentig van de vorige eeuw lag het bedrijvenpark er verpauperd bij. Er moest iets gebeuren en de mouwen werden opgestroopt. De Bedrijvenvereniging zette alles op alles om het gebied weer een frisse aanblik te geven.

Op 8 november 2006 trok wethouder Marga Waanders met een rupskraan twee stukken spoorrails uit de voormalige goederenlijn op bedrijventerrein West. Dit was de officiële feestelijke start van de revitalisatie. Hieraan voorafgaand hebben Douwe de Boer en Fokke Valk gedurende tien jaar veel werk verzet. Bestuursleden, en in het bijzonder Jan William van Dort, zetten ook de schouders onder deze grootschalige update. 

Er is in die tijd een nieuwe riolering aangelegd en de resten van de spoorlijn zijn verwijderd. Meest ingrijpend was het verdiepen van de Zwettetunnel en de aanleg van de aangrenzende minirotonde. De tunnel was na de aanpak geschikt voor al het vrachtverkeer.

Straten zijn opnieuw ingericht en pandeigenaren zorgden voor een update van hun eigendom. Vruchtenconfijterij Steensma aan de Galvanistraat zorgde bijvoorbeeld voor een nieuwe strakke aankleding van het pand. Deze algehele opwaardering maakte dat het bedrijvenpark er weer spic en span uitzag en weer jaren vooruit kon.

Het kunstwerk ‘Uitdaging en Balans’ van Henk Rusman is een herinnering aan deze grootscheepse revitalisatie en dit heeft een plekje gekregen op de rotonde Slauerhoffweg – Kelvinstraat.

 

 

Word lid van de Zwette

Voor alle bedrijven en winkels die zijn gevestigd op De Zwette

Op De Zwette gebeurt het

Cookie melding

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.