Overslaan en ga direct naar de inhoud

Aabo Greentech heeft alles in huis voor een klimaatneutraal verblijf

In de showroom van Aabo Greentech aan de Zwettestraat vind je allerlei technische snufjes op het gebied van duurzaamheid zoals zonnestroomsystemen en infraroodpanelen. “We hebben alles in huis om een bedrijfspand of woning klimaatneutraal te maken”, vertelt Richard Berger, specialist op het gebied van duurzame toepassingen.

De showroom is een onderdeel van het bedrijf Aabo Trading, groothandel in dakmaterialen. In augustus dit jaar heeft dit bedrijf zich gevestigd op De Zwette te Leeuwarden. In de duurzaamheidsshowroom vind je de nieuwste producten en technieken op het gebied van daken, zonnestroomsystemen en klimaatneutraal bouwen. Richard werkt sinds 1,5 jaar bij Aabo en was daarvoor ook al veertien jaar actief binnen dezelfde branche.

Investeren in infraroodwarmte

“Ik heb een ruime kennis van de duurzame mogelijkheden. Momenteel is de vraag naar infraroodpanelen groot. Veel bedrijven hebben inmiddels zonnepanelen op het dak. De energie die dit oplevert kan weer worden gebruikt voor deze elektrische manier van verwarmen.” Zoals bekend is ons energienet overbelast waardoor het terug leveren van energie vaak niet mogelijk is. “Het levert dus meer geld op om te investeren in infraroodwarmte. Vooral nu de gasprijzen omhoog zijn geschoten.”

Aabo verduurzaamt eigen pand

Aabo Trading zorgt er ook voor dat hun eigen vestigingen worden verduurzaamd. “Wij verwarmen onze kantoorunits en andere ruimtes binnen het pand met infraroodpanelen en gebruiken helemaal geen gas”, vertelt Richard. “Een stuk voordeliger.” In overleg met de eigenaar van het pand op De Zwette worden zonnepanelen aangebracht. “Maar dan moet er eerst een nieuw dak worden aangelegd.”

Zonnepanelen

Het is niet moeilijk om zelf een infraroodpaneel aan te sluiten. “We leveren het paneel en de thermostaatregelingen. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact of stroompunt.” Bij zonnepanelen is dit een ander verhaal. “Daar heb je een erkend installatiebedrijf voor nodig. We hebben daarvoor de juiste contacten en dit gebeurt door een erkend bedrijf waardoor je ook garantie hebt. Ook helpen we de klant desgevraagd met de subsidieaanvraag. Hierdoor wordt het extra voordelig om je dak te voorzien van zonnepanelen.”

Warmtepompboilers

Stroom is momenteel een stuk goedkoper dan gas. “En dat merken we hier. Ik heb het aardig druk en ik hoef mij niet te vervelen. We hebben ook warmtepompboilers. Deze boiler haalt warmte uit de lucht waarmee het water wordt verwarmd. Dit apparaat is energiebesparend en daarom goed voor het milieu en de portemonnee.” Andere duurzame toepassingen waarvoor je bij Aabo terechtkunt zijn wamtepompen en de aanleg van een groen dak.

Zonnepanelen Bonifatiuskerk

Kort geleden heeft het bedrijf bij Atletiekvereniging Lionitas infraroodverwarming aangebracht en een warmtepompboiler. “Dat project is net afgerond. Voor deze club betekent deze investering een mooie besparing op de energierekening. En we hebben contact met het bestuur van de Bonifatiuskerk. Op het dak worden waarschijnlijk zonnepanelen aangebracht. Een bijzondere opdracht waar we graag aan meewerken.”

 

Word lid van de Zwette

Voor alle bedrijven en winkels die zijn gevestigd op De Zwette

Op De Zwette gebeurt het

Cookie melding

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.