Zwette-bedrijven op Noord Nederlandse Landbouwbeurs in het WTC

In Nieuws by L. Vergnes

De 22-ste Noord-Nederlandse Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden begint woensdag 12 december en duurt tot en met zaterdag 15 december. De vorige editie, van 2016, trok ruim 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Organisatoren Tjettje Miedema en Douwina Yntema willen dat aantal graag weer zien binnenlopen in het WTC. Daarom hebben ze weer een interessant programma samengesteld en ook weer een groot aantal standhouders weten te contracteren.

Eén van de bijzondere programma’s op de beurs is het speciaal spuitlicentie programma. Dat is voor veehouders en akkerbouwers, gericht op spuittechniek en precisielandbouw. Ook is het Melk van het Noorden-plein weer aanwezig op de Landbouwbeurs, met toonaangevende partijen. Zij hebben de krachten gebundeld en presenteren zich samen op één plein. Op het Melk van het Noorden plein worden interessante producten geshowd en expertises gedeeld. Dairy Valley is daar als innovatief vertegenwoordiger vanuit De Zwette present.

Op de Landbouwbeurs vind je vele toonaangevende bedrijven op het gebied van stalinrichting, melktechniek, trekkers en machines, oogstmachines, financiën, bouw, diervoeding en nog veel meer. Naast meer dan tweehonderd merken en producten zijn er dit jaar ProCROSS kalveren te bewonderen op de beurs. Ook zijn er vele interessante lezingen en workshops over onder meer bedrijfsovername en reinigingstechniek te volgen.

Bedrijven van De Zwette
Naast Dairy Vally zijn er vanuit De Zwette ook anderen actief. Zoals Cowhouse International, die onder andere het nieuwe Dutch Mountain koematras laat zien en de Cowcoon: een flexibele onderbuis die ervoor zorgt dat koeien veilig en comfortabel in de box kunnen liggen. JOVI Machinery en Tooling laat handige metaalbewerkingsmachines zien, de Welkoop toont alles wat een agrariër nodig heeft op het gebied van tuin, dier en kleding.

Wetterskip Fryslân is er ook met een stand aanwezig om zoveel mogelijk informatie te verschaffen over bijvoorbeeld waterbeheer, de watergebiedsplannen en toekomstbestendig waterbeheer. En last but zeker not least is Boomsma Beerenburger present met enkele van hun heerlijke hartversterkers, van beerenburger tot vlierbessenjenever en hun zelf ontwikkelde dry gin.