Vierde editie Distinguished Gentlemen’s is op zondag 30 september

In Nieuws by L. Vergnes

De vierde editie van de Distinguished Gentlemen’s Ride vindt wederom met start en finish plaats vanaf De Fabriek, waar je je kunt omkleden en de sfeervolle start en finisih plaatsvinden van de bijzonder geklede mannen én vrouwen die geld inzamelen voor twee bijzondere goede doelen.

De Leeuwarder versie van deze wereldwijde rit wordt georganiseerd door Ruud van Es, José van der Geest en Robbert Koster. De DGR wordt wereldwijd in ontzettend veel landen op dezelfde dag verreden, het is een super groot evenement. Mannen en vrouwen gaan speciaal gekleed een toertocht houden op klassieke motoren en brommers, die gemaakt zijn vóór 1970: stijlvol en relaxed.

De DGR wil aandacht vestigen op preventie en het bestrijden van prostaatkanker en zelfdoding van mannen tussen de 20 en 40 jaar veroorzaakt door mentale problemen. In Australië is in 2012 het idee ontstaan om dit op ludieke wijze te doen. Het concept is een ‘ride’ waarbij je op een klassieke of vintage stijl motor (pre/early 70’s stijl) deelneemt, gekleed in je mooiste pak!

De deelname aan de rit is gratis, maar de organisatie verwachten wel een donatie voor de twee goede doelen. Ook kunnen familie en vrienden sponsoren. Als deelnemer maak je je eigen DGR-profielpagina aan op de DGR-website en via het betaalsysteem Ideal kan iedereen je via die profielpagina sponsoren.

José van der Geest: “Op 30 september zijn je familie en vrienden natuurlijk ook van harte welkom om jullie te bewonderen en van mooie motoren en muziek te genieten.” Kijk op de speciale Facebookpagina van de Leeuwarder DGR, onder de naam De Gedistingeerde Heren Rit Leeuwarden.