Vier rotondes op De Zwette letterlijk en figuurlijk opgefleurd

In Nieuws by L. Vergnes

Een fleurig en binnenkort kleurrijk geheel wordt het straks op vier rotondes op De Zwette. De vier rotondes zijn vorige week aangekleed tot bloementuinen met bodembedekkers, planten, siergrassen en
dergelijke. Het zijn rotondes die eigendom zijn van de gemeente Leeuwarden, waar de ondernemersvereniging De Zwette extra geld op inzet om ze mooier te maken.

Medewerkers van de afdeling Groenwerk van Noordmans Maaiservice hebben de bloementuinen aangelegd. Directeur Oeltsje Noordmans vindt het geweldig dat hij deze opdracht voor de vereniging mag uitvoeren en de rotondes op De Zwette mag opfleuren. “Er is de afgelopen jaren een prachtig wegennetwerk aangelegd om het bedrijven- en winkelpark toegankelijker te maken en daar mag mooie beplanting zeker niet bij ontbreken.”

De gebruikte materialen zijn afkomstig van Groencentrum Witmarsum. Eigenaar Sander Terpstra heeft actief meegedacht met de invulling van het geheel en de bijpassende flora geleverd. Het initiatief voor de bloemenpracht komt van de Promotiewerkgroep van De Zwette. Eind vorig jaar zijn de gesprekken met de gemeente Leeuwarden gestart en Bram Bleeker van de afdeling Wijkzaken heeft direct alle medewerking verleend.

Parkmanager Lex Vergnes: “Wij hebben een overeenkomst met de gemeente gesloten. Wij gaan de komende vijf jaar deze vier rotondes onderhouden, oftewel Noordmans Maaiservice gaat dat voor onze bedrijvenvereniging verzorgen.” De vier rotondes die een fleuriger aanblik krijgen zijn de rotonde van de Newtonlaan en Nobelweg, die bij het tunneltje aan de Zwettestraat, de rotonde waar de Slauerhoffweg en Kelvinstraat elkaar raken en de ronde verkeersader op de plek waar de  Slauerhoffweg en de Balthasar Bekkerwei elkaar ontmoeten.

Wat vindt de gemeente Leeuwarden van dit initiatief? Lex: “Die is blij verrast dat wij als vereniging hier iets moois van maken en verleent alle medewerking. Het sluit bovendien mooi aan bij de beplanting rond het picknickbankje aan de Fahrenheitweg. Hier zitten regelmatig passanten en het heeft het hele jaar door een bloeiende aanblik.”