Twee Zwette-bedrijven finalist bij ondernemersprijs de HET

In Nieuws by L. Vergnes

Energie Inspectie Friesland en Data Centre Friesland zijn doorgedrongen tot de finale van de Leeuwarder ondernemersprijs, de HET van Leeuwarden. Hun concurrentie komt uit het centrum van Leeuwarden, van Boekhandel Van der Velde.

Wethouder Friso Douwstra maakte op vrijdag 2 februari de zes finalisten bekend voor de Leeuwarder Ondernemerspijs ‘De HET’. In verband met Culture Hoofdstad 2018 is er dit jaar naast de reguliere ondernemersprijs ook speciale aandacht voor culturele ondernemers in de vorm van een extra categorie: Culturele Ondernemersprijs. Daar zijn de drie finalisten Dansschool Saco Velt, Kunstacademia Friesland en A Guide to Leeuwarden.

De zes finalisten gaan nu een speciaal traject in dat hun ondernemer-skills zal verbreden. Vanaf halverwege februari kan iedereen thuis stemmen op zijn favoriet via de Facebookpagina van De HET. Op woensdag 21 maart tijdens de Business Contact Dagen Noord in het WTC Expo zal de prijsuitreiking plaatsvinden om 17.00 uur.

Martijn van der Harst van Energie Inspectie Friesland: “Het bijzondere aan deze ondernemersprijs is dat innovatie centraal staat. Zoals de organisatie zelf zegt: ‘Groot zakelijk succes hoeft niet doorslaggevend te zijn. Innovatief ondernemerschap des te meer.’

“Wij zijn actief in verantwoordelijkheid nemen als het gaat om duurzaam omgaan met onze omgeving. Het winnen van De HET 2018 zou fantastisch zijn, het kan ons helpen iedereen het belang in te laten zien van wij zuinig zijn op onze omgeving. Want eigenlijk hebben wij onze planeet van onze kinderen te leen. Die moeten we goed achterlaten.”

Beide genomineerden zijn buren van elkaar, aan de Francois HaverSchmidtwei. Data Center Friesland maakt vanaf haar locatie aan de Francois HaverSchmidtwei 3 de ICT-omgeving van organisaties beter op een groene manier, op een manier die onze planeet zo weinig mogelijk – tot liefst geen – schade doet. Het datacenter is bewust bezig met het besparen van energie en met groene energie van Delta maakt Datacenter Fryslân het verschil.