Steunbetuiging Koningspaar voor ambitieuze Elfwegentocht

In Nieuws by L. Vergnes

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima steunen de ambitieuze Elfwegentocht, waarbij in heel Fryslân van 1 tot 14 juli fossielvrij gaat reizen om klimaatverandering tegen te gaan. Het koningshuis hoopt dat zij met hun steunbetuiging nóg meer mensen over de fossielvrije streep kunnen trekken.

Het Koningspaar is erg enthousiast over het Friese plan en poseerde voor een zeer speciaal Elfwegentocht-staatsieportret, dat een prominente plek krijgt in het provinciehuis in Leeuwarden. De Friese Commissaris van de Koning, Arno Brok, heeft het staatsieportret samen met het gehele College van Gedeputeerde Staten van Fryslân in ontvangst genomen.

Het portret werd gemaakt tijdens de officiële opening van Leeuwarden-Fryslân 2018 waar zowel de Koning als Koningin zich enthousiast uitspraken over het ambitieuze plan van de Friezen om twee weken lang fossielvrij te gaan reizen.

Tsjeard Hofstra, projectleider Elfwegentocht: “Onze koning heeft de Elfstedentocht geschaatst. Hij weet dus als geen ander dat de Elfwegentocht nodig is om klimaatverandering een halt toe te roepen om weer ijs op de sloot te krijgen.”

Koning Willem-Alexander rijdt in een Tesla model X en steunt ook op die manier het fossielvrije gedachtegoed achter de Elfwegentocht.

Foto: Ruben van Vliet