Recycle Boulevard Leeuwarden feestelijk geopend

In Nieuws by L. Vergnes

Honderden mensen zijn zaterdag 18 November afgekomen op de opening van de Recycle Boulevard van Omrin Estafette, aan de Voltastraat. Over de hele dag gerekend zijn het er duizenden geweest die een kijkje namen in deze bijzondere winkel waar tweedehands producten op een verrassende manier een nieuw leven krijgen.

Het concept van Recycle Boulevard is veel groter en veelomvattender dan alleen een winkel. Allereerst knappen medewerkers en vrijwilligers van Kringloop Omrin Estafette kringloopgoederen op, zodat ze als nieuw product de keten weer in gaan. Daarnaast komen er in het achtduizend vierkante meter grote pand verschillende ondernemers, start-up bedrijven, producenten, overheden, onderwijs en innovators samen.

De ondernemende innovatieve en (inter)nationaal gelauwerde kunstenares Claudy Jongstra met haar Waste No Waste LAB aansluitend op de creatieve ideeën van de Boulevard haar eigen kunstzinnige creatieve uitingen verder vormgeven. De Recycle Boulevard is een kringloopwinkel ‘nieuwe stijl’ en is tevens een exporuimte van startup-bedrijven en het onderwijs van het Friesland College als circulaire (leer-)werkplaats in één.

Onder luid getrommel van ‘Femmes Vattaal’ werden de sprekers aangekondigd. Onder meer Friso Douwstra (wethouder Leeuwarden), Houkje Rijpstra (directeur Circulair Fryslân) en John Vernooij (algemeen directeur Omrin) heetten de bezoeker van harte welkom in de nieuwe Recycle Boulevard. Met confetti en luide drum werden eerst de vrijwilligers met een erehaag onthaald. Daarna was het de beurt aan het publiek.