Muurschildering van 450 vierkante meter verfraait Marshallweg

In Nieuws by L. Vergnes

De muurschildering van 450 vierkante meter door zeven graffiti-kunstenaars op de Marshallweg, de muur is van vervoersbedrijf Arriva, is eind mei gerealiseerd. De gemeente Leeuwarden heeft na overleg met Arriva de zeven kunstenaars opdracht gegeven er iets moois van te maken.

Het kunstwerk maakt de westelijke invalsweg naar Leeuwarden weer een stukje mooier. Het gebied wordt opgeknapt, vooral ook omdat het nu een belangrijke verkeersader is geworden voor verkeer dat Leeuwarden binnenrijdt. De lelijke panden en muren in het gebied worden aangepakt.

Graffiti artists Roy Schreuder en Harke Broersma zijn op De Zwette al redelijk bekend omdat zij de voorheen grijze elektriciteitskastjes van fraaie kenmerkende beelden hebben voorzien. De andere kunstenaars zijn Joao do Rosario, Joram Roukes, Bert Van Tuinen, Oscar Huitema en Bas Uitterdijk.

De muur is 75 meter lang en zes meter hoog, dat wil dus zeggen dat er in totaal 450 vierkante meter beton is omgetoverd tot een veelzijdig schilderij en een upgrading van de uitstraling van de stad Leeuwarden.