Meedoen aan motortoertocht voor goede doelen

In Nieuws by M. van der Wal

Aanmelden voor Gedistingeerde Goede Doelen Rit

Het is nog mogelijk om je aan te melden voor de Gedistingeerde Heren (en Dames) Rit van 24 september dit jaar. Doe jij ook mee aan de Leeuwarder versie van dit wereldwijde event tegen prostaatkanker en zelfdoding onder jonge mannen? Kijk snel op www.gentlemansride.com en schrijf je in.
De start van de Leeuwarder DGR is bij De Fabriek, op winkel- en bedrijventerrein De Zwette. De route van ongeveer vijftig kilometer voert langs toeristische trekpleisters en terrasjes in de stad Leeuwarden en over rustieke Friese plattelandsweggetjes. De dag wordt muzikaal afgesloten met een aantal live bands. Let op: alleen voor motoren en brommers die echte klassiekers of look-a-likes zijn en bestuurders in zondagse pak.
Deze Ride wordt elk jaar op de laatste zondag van september in negentig landen wereldwijd gehouden. De twee doelen waar geld voor wordt ingezameld zijn onderzoek naar prostaatkanker en naar het voorkomen van zelfdoding van mannen tussen 20 en 40 jaar. In 2016 deden 56.000 mensen uit 90 landen in 500 steden mee aan deze rit en er werd ruim 3.682.000 dollar gedoneerd.
Het feest na de finish is voor iedereen
Aan het eind van de middag mag ook iedereen die dat wil meegenieten van het feest na de finish, bij het Eetcafé van De Fabriek. Met eten en drinken en prachtige live muziek – en het bekijken van de prachtige klassieke motoren en brommers – is het daar heerlijk toeven. Alles voor het goede doel. Ook als je niet meerijdt mag je doneren aan de goede doelen, uiteraard! Hou voor meer informatie en de actuele stand van zaken Facebookpagina ‘De Gedistingeerde Heren Rit Leeuwarden’ goed in de gaten.