Jubilaris op de Zwette: Cadenza Catering

In Nieuws by L. Vergnes

Cadenza Catering van Wim Teeuw bestaat deze maand exact vijfentwintig jaar. Vanaf de Foeke Sjoerdswei 26 bedient hij samen met zijn medewerkers klanten uit heel Nederland. Destijds begon hij in zijn eentje, nu staan er zeven mensen op de loonlijst en heeft hij een flexibele schil van ‘gastvrijheidsstrijders’.

Zijn bedrijf is gegroeid, het aantal opdrachtgevers ook, de passie en het gevoel zijn gebleven. Wim: “Dit is mooi zo, groter hoeft het niet te worden. Zo kunnen we het persoonlijk houden, kwaliteit waarborgen en toch ook aan grote opdrachtgevers tegemoetkomen.”

Wim (59) wist vrij laat wat hij echt wilde. “Ik had verschillende banen gehad, maar wilde iets dat écht bij me paste. Ik ben de culinaire vakschool in Groningen gaan volgen waar ik in twee jaar een gedegen opleiding kreeg en alles leerde.” Zelfstandig ondernemer zijn hoorde daar ook bij. “Ik wilde het gewoon allemaal zelf bepalen en koken is gewoon één van de allerleukste dingen om te doen in het leven.”

“We cateren bedrijfslunches, feestelijke bijeenkomsten en uitvaarten. We koken diners bij mensen thuis, in grote zalen, boerderijschuren of op een eiland in de Friese meren en we doen veel crewcatering voor festivals in en om Leeuwarden. Als we voor een feest of diner naar Amsterdam, Maastricht of Dordrecht moeten, draaien we onze hand daar ook niet voor om. Zolang ik smaak en kwaliteit kan garanderen met mijn team en het vak mij blijft inspireren, blijf ik dit gewoon doen.”