JOVI Fabricage en Revisie viert 40-jarig bestaan

In Nieuws by L. Vergnes

JOVI Fabricage en Revisie heeft vrijdag 13 april ’s middags haar 40-jarig jubileum gevierd met een gezellige receptie in het eigen pand aan de Marconistraat. Van de voorzitter van de Metaalunie uit Nieuwegein tot bedrijven uit de buurt, iedereen kwam even langs om de familie Visser en hun 25 medewerkers te feliciteren.

Ook bedrijvenvereniging De Zwette, in de persoon van voorzitter Jaap, bracht een cadeau. Het cadeau van de buren van Wensink Mercedes Benz viel ook goed in de smaak, vanwege de mooie foto van de nieuwe bedrijfswagen en vanwege de financiële steun voor spierziekte ALS, waar JOVI-medewerkers ook dit jaar weer de Mont Ventoux in Frankrijk voor gaan beklimmen.

Die Tour du ALS wordt donderdag 31 mei 2018 verreden en gewandeld. JOVI-directeuren Marjan Fijma-Visser en haar broer Wietze Visser gaan de Mont Ventoux dit jaar wandelend beklimmen. Het wordt hun vierde keer, ze hebben hem ook al meer dan eens fietsend beklommen. Samen met enkele medewerkers gaan ze de ‘kale berg’ weer beklimmen.

Voor het 40-jarig jubileum hoefden ze dan ook geen bloemen en andere gangbare cadeau’s maar hadden ze het liefst geld, om aan het goede doel – onderzoek naar spierziekte ALS – te kunnen doneren. De personeelsvereniging van het familiebedrijf doneerde bijvoorbeeld ook al 400 euro voor het goede doel. Op de dag na de jubileumreceptie zijn directie en medewerkers met een rondvaartboot de Friese wateren op geweest voor een heerlijk gezamenlijk dagje op stap met eten en drinken aan boord.

De 72-jarige oprichter Kees Visser komt ondanks zijn pensioen nog dagelijks even ‘buurten’ in het bedrijf om bijvoorbeeld koffie te zetten en andere hand- en spandiensten te verlenen, ondanks dat hij het management heeft overgedragen aan zijn zoon Wietze en dochter Marjan. Het tekent de gemoedelijke sfeer in het familiebedrijf dat in 1978 begon aan de Gale Hamkestraat in Leeuwarden.

In 1985 verhuisde het naar de Marconistraat op het bedrijventerrein en winkelpark De Zwette, waar het behalve een werkplaats ook een winkel in technische benodigdheden had. In 2000 kocht het bedrijf het naastgelegen pand en kon het verder uitbreiden. Met de ongeveer 25 medewerkers wordt de winkel gerund en worden motoren en machines gereviseerd en gerepareerd en dat gebeurt ook door monteurs van JOVI bij klanten in heel Nederland.

Het bedrijf is actief in metaal en kunststof en als specialist deskundig in machinerevisie en revisie van pompen, aandrijvingen en componenten. Modern uitgerust en altijd bereid in te spelen op de vraag van de opdrachtgever. Marjan Fijma-Visser is bovendien ook bestuurlijk actief op regionaal en landelijk niveau voor de Metaalunie. Zij ademt techniek, net als de rest van de familie en het bedrijf.
Marjan: “Wij ontzorgen onze klanten graag. We noemen dat de M-Factor, wat staat voor machines, maatwerk, meesterschap, meedenken, mensen en meerwaarde!”