Tot en met 19 maart stemmen op Leeuwarder Ondernemer van het jaar

In Nieuws by L. Vergnes

Je kunt nog tot en met 19 maart stemmen op Leeuwarder Ondernemer van het jaar, via de website http://dehet.nl/breng-je-stem-uit/. De prijsuitreiking van De HET vindt op woensdag 20 maart plaats bij de Bedrijven Contact Dagen Noord in het WTC Expo. Er zijn drie bedrijven genomineerd, te weten Bureau Schmidt, YFK Marketing en CIN-ergy. De stemmen van de vakjury zijn uiteraard eveneens belangrijk.

Tot 2012 was er de Leeuwarder Ondernemers Prijs (LOP). Gewonnen door vele gerenommeerde Leeuwarder ondernemingen. Maar wel toe aan een nieuwe impuls. En daarom schuift de LOP als het ware in de HET. Met nieuwe initiatiefnemers. Nieuwe uitgangspunten. En nieuw elan. Want met De HET zet ondernemend Leeuwarden zichzelf beter op de kaart. Anders dan bij vorige prijzen staat innovatie centraal bij De HET. Omdat innovatie een voorwaarde is voor goed ondernemerschap. Voor continuïteit. En omdat innovatie dé kans is voor onze regio om het ondernemersklimaat op peil te houden. Dus geeft De HET extra waardering aan nieuwe oplossingen voor bestaande producten en aan nieuwe producten die een aanvulling zijn op de markt.

Van jonge, pionierende bedrijven mag veel innovatie en ondernemersgeest worden verwacht. Het zoeken naar nieuwe producten, andere processen en verrassende oplossingen is bij de start van een bedrijf een grote pré. De HET wil die houding en manier van doen aanmoedigen. Groot zakelijk succes hoeft niet doorslaggevend te zijn, innovatief ondernemerschap des te meer. Bij succesvol ondernemerschap komt veel kijken. Aan continuïteit moet hard worden gewerkt, zeker als er van innovatie sprake is. Ervaren bedrijven weten dit maar al te goed.