Inspirerende, kunstzinnige en sfeervolle nieuwjaarsreceptie

In Nieuws by L. Vergnes

De kunstzinnige nieuwjaarsreceptie van onze ondernemersvereniging was uiterst sfeervol, smakelijk, gezellig en inspirerend. Dit jaar waren we te gast bij de kunstenaars van SELF. collective op donderdag 11 januari.

Ruim vijftig ondernemers luisterden naar de spankelende speech van Zwette-voorzitter Jaap Hoekstra. Samen ondernemen, elkaar iets gunnen en elkaar attenderen op mogelijkheden dat is volgens Jaap de kracht om elkaar te versterken. Ook het thema De Zwette energieneutraal werd nadrukkelijk genoemd en gepromoot.

SELF. collective is een nieuw bedrijf op De Zwette. Celine Wierda heeft in het kort verteld wat SELF. Collective, het bijzondere initiatief uit de Leeuwarder kunstwereld, doet en inhoudt. Verder heeft Tsjeard Hofstra een gloedvol betoog gehouden over het streven om twee weken lang heel Friesland fossielvrij te laten reizen met de Elfwegentocht en welke mogelijkheden er zijn om aan dit project mee te doen. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Kijk op www.elfwegentocht.nl

Tijdens het informele gedeelte werden de ondernemers smakelijk verrast met pizzapunten die ter plaatse in een houtoven waren gestookt. In de ruime hal van SELF. collective bewonderden de aanwezigen de schilderijen en andere kunstuitingen. Om 19.00 uur was de officiële opening van SELF. collective. De verteltheatervoorstelling ‘Renault 4 een Auto Biografie’ van theatergroep Illustere Figuren die om 20.00 uur startte, viel ook uitstekend bij iedereen in de smaak. Al met al een geslaagd begin van het nieuwe jaar.