Hippe duurzame elektrische driewieler Carver naar pand PostNL

In Nieuws by L. Vergnes

In het voormalige distributiecentrum van PostNL aan de Celsiusweg komt Carver, een producent van elektrisch aangedreven driewielers. Dat betekent dat hippe elektrische driewielers – te beschouwen als een kruising van een scooter met een auto – straks de wereld in gaan vanuit De Zwette. Milieuvriendelijk, duurzaam én hip, helemaal van deze tijd.

Carver heeft een huurcontract voor de duur van vijf jaar getekend met vastgoedondernemer Jaap Hoekstra. Jaap – tevens eigenaar van De Fabriek – heeft een bijzondere constructie bedacht om het grote bedrijfspand te kunnen kopen van PostNL. Voor een deel van de financiering is hij een crowdfundingactie gestart via de website geldvoorelkaar.nl. Jaap heeft het pand gekocht voor 920.000 euro. Hij heeft als doel 700.000 euro van dat bedrag binnen te halen dankzij grote en kleine zakelijke en particuliere investeerders. De helft van dat bedrag was overigens na twee dagen al bereikt.

Carver wil in Leeuwarden de assemblage opstarten van de elektrische driewieler. Volgens Hoekstra zal Carver begin 2019 van start gaan vanuit het pand. Fietsenfabriekant Accel uit Heerenveen is één van de aandeelhouders van Carver.

De assemblage en het testcenter van Carver is naar Fryslân gekomen dankzij deelname van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij en de Friese Ontwikkelings Maatschappij. Ook de gemeente en de provincie hebben zich ingezet voor de komst. Met de vestiging is een investering gemoeid van 4 miljoen euro. In de opstartfase zal het bedrijf werk bieden aan zo’n 25 mensen. Hoe het er daarna uit gaat zien is afhankelijk van het succes van het hippe elektrisch aangedreven voertuig.

Foto: www.carver.earth