Handelsonderneming De Lastoorts is overgenomen door Probin Telder

In Nieuws by L. Vergnes

Handelsonderneming De Lastoorts, met vestigingen op De Zwette en in Bolsward, is overgenomen door het bedrijf Probin Telder uit Kampen. Eigenaar/oprichter Joop Brouwer van het in 1991 door hemzelf gestarte bedrijf zocht na 27 jaar een opvolger en heeft er alle vertrouwen dat Probin Telder De Lastoorts kan voortzetten en waar mogelijk uitbreiden.

De Lastoorts was en is toeleverancier voor bedrijven in de bouw en industrie. “Probin Telder kwam niet eens voor op mijn lijst van mogelijke kopers”, zegt Joop Brouwer. “Maar na een aantal gesprekken en gedegen onderzoek ben ik vol vertrouwen de overname aangegaan.”

Probin Telder is specialist in onder meer gereedschappen, pneumatiek, las-, hijs-, lagertechniek en bevestigingsartikelen. Het bedrijf heeft vestigingen in Kampen, Lelystad, Emmeloord en Dronten en heeft voor de komende jaren een stevige groeiambitie uitgesproken. Pieter Bram Woltjer, directeur van Probin Telder: “Onze doelstelling is om onze onderneming in omvang te laten verdubbelen. Wij willen onze positie in de markt verstevigen door in midden- en Noord-Nederland het aantal vestigingen uit te breiden, zo gaan we in het eerste kwartaal van dit jaar van vier naar zes vestigingen.”

Hij vervolgt: “Het assortiment van De Lastoorts, sterk in lastechniek, breiden we uit met onder meer producten op het gebied van hijs-, lager-, smeertechniek en bevestigingsmaterialen. De naam De Lastoorts blijft na de overname gewoon voortbestaan, met dezelfde negen medewerkers.”

Joop Brouwer: “Waarom Probin Telder? We zijn beiden een familiebedrijf, dit geeft herkenning en vertrouwen. Daarnaast zag ik een verstandige ondernemersgeest en een huidige, goede marktpositie. Ook de groeiambitie van Probin Telder sprak me aan, je hebt visie nodig. Je moet de beste service willen en kunnen bieden aan je klanten. Dat is altijd mijn uitgangspunt geweest; de klant van het beste advies voorzien. Ik ben ervan overtuigd dat we, Probin Telder én De Lastoorts, dit kunnen waarmaken.”

De historie van familiebedrijf Probin Telder begint in 1861 in de binnenstad van Kampen. De familie Telder heeft in die tijd een smederij, ijzerhandel en verkoop van huishoudelijke producten. In de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft de familie Woltjer het bedrijf overgenomen van de familie Telder. Met Pieter Bram Woltjer staat nu de derde generatie aan het roer. “Met zo’n geschiedenis durven wij onze zakelijke ambities de komende jaren zeker te verwezenlijken”, besluit Woltjer.

Op de foto van links naar rechts mensen van De Lastoorts en Probin Telder, te weten Inger Brouwer-Zomers, Joop Brouwer, Fred de Witte, Pieter Bram Woltjer, Wijbe Dijkman en Sietse Jellema. (Eigen foto)