Na start op De Zwette, is Van der Weijden na 163 km zwem11stedentocht gestopt

In Nieuws by L. Vergnes

De unieke solo-Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden is zaterdagochtend gestart op de Zwette en maandagmiddag heeft hij voorbij Burdaard na 163 kilometer helaas moeten opgeven vanwege een verstoorde zoutbalans in zijn lichaam. Het was medisch gezien niet meer verantwoord verder te gaan. Meer hierover vind je op zijn website: https://11stedenzwemtocht.pr.co/168100-maarten-van-der-wijden-heeft-zijn-11stedenzwemtocht-moeten-afbreken

Bij aanvang had hij al zeven ton euro aan toezeggingen binnen voor KWF Kankerbestrijding. Vandaag, maandag 20 augustus 2018, op de dag van zijn beoogde finish komt dat bedrag volgens het Algemeen Dagblad al boven de miljoen euro uit. Zijn finish stond gepland om 19.00 uur bij de Prinsentuin in het centrum van de Leeuwarden.  De Olympisch zwemkampioen van 2008 en zelf overwinnaar van de ziekte leukemie heeft 2,5 jaar speciaal voor deze Elfstedentocht getraind. Alle landelijke en provinciale kranten en radio- en televisiezenders volgden de historische zwemtocht van Van der Weijden op de voet, het is een prestatie van mega-formaat.

Vanavond/maandagavond is er over Maarten een live uitzending in Leeuwarden, waar premier Rutte hem opwacht. Ook zijn er optredens van onder anderen Wolter Kroes. Daar wordt ook het bedrag bekendgemaakt dat Maarten met zijn Elfsteden Zwemtocht heeft opgehaald. De presentatie van deze uitzending is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen en Erben Wennemars. De uitzending is op NPO1, van 19.01 tot 19.51 uur en is in handen van de omroepen NOS/KRO en NCRV.

Op Maarten zijn eigen website vind je alle informatie met het laatste nieuws én de mogelijkheid om zijn geldinzamelingsactie voor KWF Kankerbestrijding te steunen. Zie https://www.11stedenzwemtocht.nl.

Foto: Ingrid Dam – Ingrid Design