Feestelijke openingsmiddag van nieuwe winkel W.A.S Leeuwarden

In Nieuws by L. Vergnes

Het was vrijdag 1 maart een feestelijke openingsmiddag bij witgoedspecialist W.A.S Leeuwarden aan de Zwettestraat 9-15. De witgoedspecialist is verhuisd van het Cambuurplein – waar het bedrijf zeven jaar geleden begon – naar de Zwettestraat in een prominent deel van de voormalige Estafette-winkel. De winkelruimte is maar liefst driemaal zo groot geworden.

V.l.n.r. Jan Gardenier, Maikel Bruining, Jakob Bekkema, Jim Heins en Harry Bruining.

Er is nu volop ruimte om de producten mooi en overzichtelijk te presenteren. Van wasmachines tot koelkasten, vriezers, wasdrogers en inbouwapparatuur voor keukens: alles is er te koop. Ook heeft het bedrijf een eigen reparatie-afdeling, verzorgt het onderhoud, worden de producten naar de klant thuis vervoerd en bieden de medewerkers zoveel mogelijk service.

Een deel van de nieuwe winkel is in handen van Jim Heins en Jakob Bekkema, zij hebben hun eigen onderdeel onder de naam W.A.S Projecten, waarmee zij grote klussen voor bijvoorbeeld woningbouwverenigingen uitvoeren, als er op grote schaal witgoedapparatuur in woningen of appartementen moet worden vervangen. W.A.S Projecten is in het kader daarvan ook gestart met de verkoop van (gasloze) pelletkachels.

Het vooraanzicht van W.A.S Leeuwarden op de nieuwe locatie aan de Zwettestraat.

Het is de bedoeling dat huishoudens op termijn geen gasaansluitingen zullen hebben, daarom zijn beide onderdelen van W.A.S – de winkel en de projecten – al volop gericht op het nieuwe huishouden zonder gas. Wie het wenst kan in de nieuwe winkel uitgebreid testen hoe het moet om op elektriciteit te koken.

“Deze locatie is echt een droom die uitkomt”, zegt eigenaar Harry Bruining die het bedrijf zeven jaar geleden in zijn eentje begon. “Niet alleen de winkel is groter, ook de opslagruimte is groter en dat is ook erg handig.”

Felicitaties vanwege de verhuizing naar het grotere pand.

Ook felicitaties op de tafel van W.A.S Projecten, met de duurzame pellet kachels op de achtergrond.