Energiewacht Groep Leeuwarden doet ook mee aan Elfwegentocht

In Nieuws by L. Vergnes

Energiewacht Groep Leeuwarden, gevestigd op De Zwette, doet ook aan de Elfwegentocht van 1 tot en met 14 juli mee. Alle buitendienstmedewerkers gaan met hun auto’s in die twee weken rijden op het milieuvriendelijke en fossielvrije blauwe diesel.

Deze blauwe diesel is een milieuvriendelijke variant op de aloude diesel en die kun je zonder problemen in je aloude dieselauto stoppen/tanken. Er hoeft niets aan de auto te worden geïnvesteerd of aangepast. Dat garandeert de Friese producent Future Fuels. Blauwe diesel wordt volledig gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardige afvalolie en is dus fossielvrij. Acht Tamoil tankstations in Friesland – onder meer in Drachten, Leeuwarden, Marrum, Winsum en Suameer – bieden deze blauwe diesel aan.

Energiewacht Groep Leeuwarden daagt haar medewerkers ook uit om mee te doen aan de recordpoging van de grootste parade van duurzame voertuigen ooit, op zaterdag 14 juli. Alle fossielvrije voertuigen kunnen meedoen. Rijkswaterstaat sluit die dag maar liefst 13,5 kilometer snelweg af tussen Drachten en Leeuwarden voor deze parade. De tocht start in de ochtend op de N31 en eindigt met een groot feest in Leeuwarden.

Elektrische laadpaal geplaatst bij de vestiging
De Leeuwarder vestiging van Energiewacht maakt het ook mogelijk om elektrisch te rijden door het plaatsen van laadpalen. Op 11 juni is er een laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst op die vestiging. Ook komt er een laadpaal op de vestiging in Zwolle. Op die manier wordt elektrisch rijden tussen de vestigingen Leeuwarden en Zwolle mogelijk.

Ook het woon-werkverkeer krijgt aandacht. Medewerkers die met de auto naar het werk rijden, worden gestimuleerd gebruik te maken van het Elfwegenabonnement van streekvervoerder Arriva: twee weken met bus en trein reizen voor € 20,18. Ook looft het een prijsvraag uit voor die medewerker die met het meest ludieke idee aan de Elfwegentocht gaat meedoen. Wordt vervolgd dus!