Elektrische laadpaal met twee oplaadpunten bij JOVI

In Nieuws by L. Vergnes

Elektrisch rijden en je voertuig opladen met groene stroom wordt steeds makkelijker op De Zwette. Bij het bedrijf JOVI Fabricage en Revisie is een oplaadpaal daarop twee oplaadpunten in gebruik genomen. Iedereen mag daar zijn auto opladen, de vooruitgang van elektrisch rijden gaat nu in een stroomversnelling. De energie komt van de zonnepanelen op het dak van het bedrijf.

De laadpaal is het gevolg van een actie van de ondernemersvereniging van De Zwette, die 15000 euro beschikbaar heeft gesteld als subsidie voor het aanleggen van tien laadpalen. Per laadpaal oftewel twee oplaadpunten is 1500 eur beschikbaar. JOVI is de eerste die hiervan gebruik heeft gemaakt.

De ondernemersvereniging van De Zwette wil de bedrijven op De Zwette I tot en met V volledig energie neutraal hebben en om dit te bewerkstelligen stimuleert de vereniging het elektrisch rijden. De vereniging stelt een aantal voorwaarden aan het bedrijf dat zo’n laadpaal wil hebben. Zo moet de paal 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar zijn. Het moet een dubbele laadpaal betreffen met een maximaal bedrag van € 0,35 per kWh inclusief btw. 

Voorwaarde is ook dat de palen binnen zes maanden na toekenning worden
geplaatst. De ondernemersvereniging van De Zwette haalt de financiën uit het bedrag dat het heeft gekregen van het Leeuwarder Ondernemers Fonds LOF.