De Zwette gaat voor een Circulair en Duurzaam bedrijventerrein

In Nieuws by Jose van der Geest

De Zwette is een uniek bedrijventerrein is gelegen in het westen van Leeuwarden en telt circa 400 bedrijven/organisaties. Van kringloopwinkel tot datacenter en van waterstofinnovaties tot autodealers. Dit prachtige bedrijventerrein willen we als bedrijvenvereniging, gemeente en ondernemers “toekomstbestendig” maken.

“De Zwette is in 2035 een energieneutraal en circulair bedrijventerrein”, zo luidt de ambitie van De Zwette. Willen wij toekomst hebben, zowel privé als bedrijfsmatig, dan moeten wij spaarzaam omgaan met grondstoffen en nieuwe duurzame wegen vinden in de bedrijfsvoering om juist om te gaan met het klimaat.

Om de ambitie waar te maken is de bedrijvenvereniging de werkgroep ‘Duurzaam en Circulair de Zwette’ gestart met daarin diverse gemotiveerde bedrijven. Onder de overkoepelende werkgroep zijn vier actiegroepen actief met diverse lokale ondernemers. Er wordt gewerkt aan de volgende thema’s: Energie, Materialen, Mobiliteit en Groen.

De eerste stappen richting een circulair en energieneutraal bedrijventerrein zijn al gezet! Via onze website en onze social media kanalen (Facebook en LinkedIn) houden we je vanaf nu graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Heb je ideeën? Laat het ons weten en stuur een mail naar parkmanager@dezwette.nl