Bedrijvenzamelgebouw Dairy Valley komt steeds dichter bij realisatie

In Nieuws by L. Vergnes

De realisatie van het bedrijvenverzamelgebouw Dairy Valley komt steeds dichterbij. Dat het er komt is zo goed als zeker, het tijdspad nog niet. Er is een investeerder met hart voor regionale economische ontwikkelingen en er zijn al dairy en agrarisch gerelateerde bedrijven die zich als aanstaand huurder of koper hebben gemeld. Dat meldt de Zwettekrant deze week.

Het gebouw is gepland op een kavel op De Zwette V, vlakbij Dairy Campus en Cowhouse. Gina Tromp, coördinator Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden: “Zodra het plan past binnen het bestemmingsplan en wat betreft de businesscase positief is, gaan we er ook als gemeente vol aandacht aan besteden door op de trommel te slaan om nog meer bedrijven te informeren over deze mogelijkheid. Want daar is nog wel ruimte voor.” Het gebouw wordt neergezet om startende en kleine bedrijven die niet zelfstandig nieuwbouw willen plegen, toch aan passende bedrijfsruimte in de Dairy Valley te helpen. “Ondernemers die belangstelling hebben kunnen zich via het algemene telefoonnummer van de gemeente Leeuwarden bij mij melden.”

Gina: “Het gaat om Dairy- en Agri-gerelateerde bedrijven, omdat we van dit gebied een echte Dairy Valley willen maken, als zuivelhart van Nederland.” In 2016 is het project Dairy Valley begonnen door de provincie Friesland, vier gemeenten, WUR, hogeschool Van Hall Larenstein, bedrijven als FrieslandCampina, Ausnutria en diverse MKB-bedrijven.

Dairy Valley wil binnen tien jaar de meest duurzame en renderende zuivelketen ter wereld zijn. Zo’n tachtig bedrijven hebben zich aan Dairy Valley verbonden. Het kantoor ervan zetelt op Dairy Campus. Programmamanager Barend Spliethoff, wiens kantoor zetelt op de vlakbij gelegen Dairy Campus: “Als Dairy Valley brengen wij alle partijen bij elkaar en gaat het niet alleen over het bedrijvenverzamelgebouw, maar over alle aspecten van de samenwerking en elkaar versterken. Ondernemers die daar meer van willen weten kunnen contact met mij opnemen.”