Contactgegevens
Social Media

Advies en Ingenieursbureau ATENSUS

Over het bedrijf

‘Verbindende schakel tussen vraag en aanbod van infrastructuur’

Na Ruinerwold is Leeuwarden de tweede vestiging van advies en ingenieursbureau ATENSUS. Edwin de Wekker: “We zitten daardoor nu mooi dichtbij onze Friese opdrachtgevers zoals provincie, waterschap en gemeenten en dat is erg prettig werken.”

Wat Atensus doet?
De engineering van verschillende projecten met een infrastructuur, landschappelijke en ruimtelijke component, van groot tot klein. Op het gebied van infrastructuur gaat het om (integraal) projectmanagement, uitvraag en begeleiding onderzoeken zoals ecologisch onderzoek, inmetingen en bodemonderzoek. Verder verzorgen wij het ontwerp, bestek, aanbestedingsadvies, risicoanalyse, haalbaarheidsstudies, detailontwerp, aanvraag vergunningen, directievoering en toezicht. Het complete pakket om de nieuwe infrastructuur vorm te geven.

Atensus begeleidt ook plaatselijke belangen, bewonersplatforms en dergelijke bij het uitwerken van ideeën of projecten tot het niveau waarop het geschikt is voor het doorlopen van een bestuurlijk proces. “Daarnaast hebben wij ook een adviserende rol als er bijvoorbeeld een waterschap of andere stakeholders in het proces moeten worden betrokken.”