Atelier MijnGilde opent in Recycle Boulevard

In Nieuws by L. Vergnes

Burgemeester Ferd Crone opent zaterdag 7 april op ludieke manier de bijzondere ‘shop-in-shop’ van atelier MijnGilde, in de Recycle Boulevard van Omrin Estafette aan de Voltastraat. Crone en het duo Dames & Champion maken er iets moois van, vanaf 13.00 uur.

MijnGilde is een atelier dat past binnen de filosofie van de Recycle Boulevard. Met veel liefde voor ambacht restyled MijnGilde kledingstukken en woonaccessoires met hergebruikte en duurzame materialen. Zo wordt bijvoorbeeld een te korte blouse voorzien van een nieuw gehaakt randje en is het weer draagbaar.

In het atelier werken deelnemers vanuit een (reïntegratie)traject met een afstand tot de arbeidsmarkt. MijnGilde ondersteunt en begeleid mensen die door werkloosheid of een heftige ziekte op dit moment niet aan het werk kunnen. In de Recycle Boulevard werken zij in een laagdrempelige omgeving op een zinvolle, creatieve en gezellige manier aan hun terugkeer naar een reguliere baan.

Openingsactie: unieke MokSok cadeau 
Naast een hapje en een drankje voor geïnteresseerden staat voor alle betalende klanten wat leuks klaar. Iedereen die op 7 april iets aanschaft bij MijnGilde ontvangt een unieke MokSok, een mok voorzien van een kek gebreid jasje, zo lang de voorraad strekt.