Asielzoekers krijgen certificaat van ToekomstAcademie en Omrin

In Nieuws by L. Vergnes

Twintig jonge vluchtelingen hebben vrijdag 29 juni in Leeuwarden een certificaat gekregen omdat ze de leermodule kringloop van de ToekomstAcademie hebben gevolgd.

Deze module is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de ToekomstAcademie, Omrin Estafette Leeuwarden, Social Enterprise Lab (se.lab) en de Brancheorganisatie Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Deze module maakt onderdeel uit van het Good Practices project ‘Met kringloop meer werk’: een samenwerkingsproject van BKN met Accenture en se.lab, ondersteund door het Oranje Fonds en stichting DOEN.

De jongeren hebben professionele kennis, vaardigheden, ervaringen en connecties opgedaan binnen de sector waarin ze zich willen ontwikkelen. In de eerste weken van de module kregen ze les over onder andere waardebepaling en omgang met klanten. Daarna mochten ze twee dagen per week stage lopen bij de Recycle Boulevard van Omrin Estafette in Leeuwarden.

Stéphanie de Groot, manager van Omrin Estafette: “Het is prachtig om te zien hoe waanzinnig gemotiveerd deze asielzoekers zijn, terwijl ze soms zelfs al uitgewezen waren. Wij als Recycle Boulevard doen vooral mee omdat het één van onze doelen is om een inclusieve samenleving na te streven. Daar hoort iedereen bij en uiteraard – of misschien wel juist – asielzoekers ook.”

De deelnemers wonen allen in Burgum, Drachten of Leeuwarden en zijn verbonden aan de ToekomstAcademie. Dat is een initiatief van stichting New Dutch Connections die jonge vluchtelingen leermodules in uiteenlopende sectoren aanbiedt. Daardoor kunnen ze zich ontwikkelen en met hun opgedane kennis en ervaring hun inburgeringsmogelijkheden vergroten.